​L'operació fred s'allarga i atendrà les persones que viuen al carrer cinc dies més

La previsió que les temperatures continuïn tan baixes motiven estendre el protocol

Imatge d'arxiu d'una atenció de Creu Roja Sabadell
Imatge d'arxiu d'una atenció de Creu Roja Sabadell | Creu Roja Sabadell
Redacció
23 de gener del 2023
El nivell 2 de l'operació fred, que suposa l'acollida nocturna de les persones que viuen al carrer a Sabadell, s'allargarà cinc dies més. D'aquesta manera, el protocol s'estendrà fins la nit del 27 al 28 de gener. Una mesura que s'ha pres davant la previsió que les temperatures segueixin tan baixes.

El dispositiu, coordinat per l'Ajuntament, Creu Roja i Càritas, en col·laboració amb Actuavallès, Ningú Sense Sostre i Aigües Sabadell, oferirà l'estada en l'espai d'acollida -amb una quinzena de llits-. També ofereix servei de dutxes, robat neta d'abric i menjar, a més d'acompanyament de professionals.
  En paral·lel, les Unitats d’Emergència Social (UES) de l'organització humanitària circularan per la localitat, on tenen identificats que hi ha instal·lades aquestes persones. També se'ls donarà menjar i beguda calenta i roba que cobreixi del fred.

El passat 18 de gener es va activar, per primera vegada, aquest nivell de l'operació freddavant la caiguda del termòmetre per sota dels 2 graus, tal com ve marcat per aquesta iniciativa municipal. Uns paràmetres que s'han modificat de cara afrontar l'hivern d'enguany.