Juli Fernàndez: «Cal no criminalitzar la comunitat musulmana pels atemptats»

Regidors de tots els grups municipals han participat en el minut de silenci convocat davant l’Ajuntament | La directora de l’Alliance Française demana que no incrementi el racisme

Unes 200 persones s'han reunit a la plaça de sant Roc
Unes 200 persones s'han reunit a la plaça de sant Roc | Juanma Peláez
Redacció
14 de novembre del 2015
Actualitzat a les 20:33h

Unes 200 persones s'han reunit a la plaça de sant Roc. Foto: Juanma Peláez

 
L’Ajuntament de Sabadell ha convocat aquest migdia un minut de silenci a la plaça de Sant Roc per condemnar els atemptats d’ahir al vespre a París. Regidors de tots els grups municipals han pres part de la convocatòria, en què s’hi han sumat un total aproximat de 200 sabadellencs.
 
“No es pot criminalitzar tota la comunitat musulmana per uns atemptats en què els primers afectats són ells mateixos, volem deixar-ho clar, perquè cal treballar per garantir la convivència dels ciutadans”, ha expressat l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez. En aquest sentit, ha secundat la condemna als atemptats que passen tant dins com fora d’Europa.
 

Els regidors que han participat en el minut de silenci. Foto: Juanma Peláez


 
Una de les ciutadanes que s’ha sumat a la convocatòria ha estat Hélène Vietti, directora de l’Alliance Française, que ha valorat l’esquerda social com un dels elements que expliquen la tensió que hi ha a França, i molt concretament a París. “Hi ha un problema de fons des dels anys 60 que és el de la integració dels immigrants, tres dels terroristes d’ahir eren francesos”, ha recordat.
 
En aquest sentit, Vietti ha afegit que atemptar contra un país com França té un impacte internacional més fort com a garant històric de tres divises com ho són la llibertat, la igualtat i la fraternitat: “Quan ataques França, ressona al món sencer”. La directora del centre cultural sabadellenc ah afegit que la implicació militar de França és un tercer factor a tenir en compte, sobretot a l’Àfrica i ara a Síria.