L'àrea de Sabadell viu una de les nits més gèlides de l'última dècada

L'estació del Meteocat arriba als 5,1 negatius

23 de gener del 2023
Actualitzat a les 9:31h
Imatge d'arxiu d'un termòmetre a la via pública
Imatge d'arxiu d'un termòmetre a la via pública | Nerea Guisasola
Les previsions meteorològiques ja ho van pronosticar: molt i molt de fred per al cap de setmana. I, de fet, la temperatura a l'àrea de Sabadell -al nord-est de la comarca- ha estat de les més baixes de l'última dècada. La matinada de diumenge el mercuri va tocar fons, amb registres a prop dels vuit negatius.

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha apuntat que en "sectors del Vallès", entre d'altres, de dissabte a diumenge s'ha notificat "la nit més freda des del febrer de 2012. A la capital vallesana, i d'acord amb les dades de l'estació que hi ha al Parc Agrari, a prop de les cinc de la matinada, es van arribar als -5,1. I el termòmetre no es va moure fins passats uns 30 minuts.
  Fa pràcticament 11 anys, en aquest mateix punt, es van assolir uns números més baixos. El 5 de febrer de 2012, la temperatura va situar-se en els -6,6. Una setmana especialment gèlida i és que set dies més tard l'ambient glacial seguia amb un registre igualment fred, -6,3 graus.

A l'estació de Sant Llorenç Savall, cap a les quatre de la matinada, el termòmetre va enfilar-se per sobre del 7 graus negatius, -7,2. La mateixa que el 3 de febrer de 2012, però lluny dels -9,3 del dia 13 o dels -8,2 del 12, en pràcticament una quinzena de mes en què va ser especialment freda. 

Del fred a la calor 
D'anar pràcticament en màniga curta per Nadal a, un mes després, abrigar-se amb tèrmiques, bufandes i guants. El temps ha canviat amb l'arribada de 2023, amb registres gèlids i ho ha fet en la setmana dels barbuts, el període més fred de l'hivern i de l'any. Precisament, aquestes temperatures són més apropiades per l'època i no fa un mes, quan la temperatura mitjana va superar els 20 graus.