El cicle de cinema sobre la deportació a camps nazis explica la història de dos supervivents i recorda una fita històrica

Les projeccions es faran a l'auditori del Casal Pere Quart

Camp de concentració de Mauthausen.
Camp de concentració de Mauthausen. | AA Mauthausen
Redacció
20 de gener del 2023
El cicle de cinema sobre la deportació a camps nazis arriba a la sisena edició aquest cap de setmana. Hi ha previstes tres projeccions un diumenge dels mesos, a més de gener, febrer i març i que explicaran la història de dos supervivents i repassarà una jornada històrica que va decidir l'assassinat d’11 milions de jueus.

Precisament, aquest fet enceta la iniciativa, que organitza l'Ajuntament de Sabadell, en col·laboració amb l'Amical de Mathausen. Es tracta de La conferència, una producció alemanya 2022 dirigida per Matti Geschonneck, que rememora la Conferència de Wansee, on es va decidir l'extermini d'aquest milions de jueus. Posteriorment, hi haurà cine-fòrum amb l'historiador especialista en el cinema com a recurs per a la difusió de la Història Xesco Montáñez.

El 19 de febrer, la segona cita, amb Greykey d'Enric Ribes. El documental que s'endinsa en la història de Carlos Grey-Molay, un combatent republicà negre, supervivent del camp de concentració de Mathausen. En acabar hi haurà xerrada amb l'autor de l'obra.

Per últim, es clourà el cicle el 19 de març amb Menazka (La Cassola). Explica la història d'Isaac Borojovich, un altre supervivent, però del camp de concentració de Berger Belsen i que torna aquest indret. I ho fa amb una jove estudiant de Sabadell Camino Llonch.

Totes les cites se celebraran, a partir de les 18.30 hores, a l'auditori del Casal Pere Quart. L'entrada és gratuïta i cal fer reserva prèvia al web de memòria democràtica local. Un cicle de cinema que s'impulsa per donar a conèixer i sensibilitzar entorn a l'exili republicà, la deportació i l’Holocaust.