1 de 10
TURISME

​L'entorn del riu Ripoll es transformarà per atraure turisme lligat al patrimoni industrial

Compta amb un 1,5 milions d'euros dels fons europeus i se'n beneficiaran sis municipis

El riu Ripoll, al seu pas per Sabadell. | Albert Segura
per NacióSabadell, Sabadell | 21 de gener de 2023 a les 10:00 |
El patrimoni industrial que hi ha a l'entorn del riu Ripoll és un atractiu turístic. I per tal de millorar el seu accés, de forma sostenible, s'intervindrà perquè així sigui. Una intervenció de la qual se'n beneficiaran sis localitats: Sabadell, Sant Llorenç Savall, Castellar, Barberà, Montcada i Reixac i Ripollet.

Uns treballs que compten amb una inversió d'1,5 milions d'euros procedents del fons europeus Next Generation, en l'apartat de Sostenibilitat Turística a les Destinacions. El Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC) ha rebut aquesta partida per implantar el projecte, que duu per títol El riu, teixint fils de vida.


La finalitat d’aquesta iniciativa és crear un producte turístic sostenible i amb identitat. En aquest sentit, els camins naturals han de servir per connectar el patrimoni industrial que atresora la comarca.

Aquesta partida s'ha donat a conèixer aquesta setmana, en el marc de la Fira del Turisme (FITUR), que s'ha organitzat fins aquest cap de setmana a Madrid. La proposta vallesana ha estat una de les 17 destinacions catalanes que rebran un total de 76 milions d'euros de la segona convocatòria d'aquestes subvencions europees. 

 

Participació