Les urgències del Taulí adaptaran un espai per a l'atenció específica de salut mental

S'ubicarà a la zona dels antics consultoris de traumatologia

Imatge d'arxiu de l'entrada d'urgències
Imatge d'arxiu de l'entrada d'urgències | Juanma Peláez
19 de gener del 2023
Actualitzat a les 15:59h
Aquesta setmana han començat unes obres de reforma de les urgències de l'Hospital Parc Taulí i que serviran per adaptar un espai per a l'atenció específica de la salut mental. Es tracta d'una àrea dins del servei per aquests pacients i que s'ubicarà als antics consultoris de traumatologia.

La zona s'equiparà amb les eines adequades com ara, un consultori, cinc punts d'observació, un lavabo adaptat, cinc boxes i un espai de treball per als professionals. S'espera que entri en funcionament a la primavera d'enguany.

Unes intervencions que suposaran una millora en l'atenció als pacients, tal com ha indicat el centre sanitari, i que s'afegeix a d'altres serveis que disposen a les urgències com, per exemple, traumatologia, ginecologia o pediatria. Tot i que en aquest cas, disposa d'un altre edifici i no es canalitza per l'entrada que hi ha a tocar de la Gran Via.

La diferència que hi haurà amb aquesta renovació és que els usuaris que vagin a l'hospital per salut mental no compartiran les urgències amb d'altres persones que ja hi hagi, per aquells del nivell 1 -casos greus amb risc i intervenció immediata-, i, per tant, no entraran en el triatge que es fa abans de derivar a una o altra especialitat.