Sabadell activa l'acollida nocturna de les persones que viuen al carrer

És la primera vegada que es posa en marxa aquest hivern

L'espai per acollir els usuaris
L'espai per acollir els usuaris | Creu Roja Sabadell
Redacció
18 de gener del 2023
Actualitzat a les 21:17h
La caiguda de les temperatures, a partir d'aquest dimecres vespre i nit, fa que l'Ajuntament de Sabadell activi el nivell 2 de l'operació fred -quan el termòmetre baixa dels 2 graus-. És a dir, oferirà allotjament nocturn, a càrrec de Creu Roja, amb una desena de places, a les persones que viuen al carrer.

Així ho marca el protocol local, que precisament es va modificar enguany. El regidor d'Acció Social, Eloi Cortés, ha explicat que, a més, hi haurà acollida diurna, que farà Càritas. "I així ho mantindrem fins dilluns, dia 23 de gener", ha assenyalat Cortés. Així mateix, "es repartiran mantes, menjar calent i es farà seguiment de la situació" de les persones que viuen al carrer.

Les Unitats d'Emergència Social (UES) de l'organització humanitària aquests dies ja han sortit, en el marc de l'operació fred. Han detectat un repunt de persones sense llar aquest hivern, amb més de 200 a la via pública, a l'interior de vehicles i a infrahabitatges, cosa que suposa un 50% més que l'any anterior.