VÍDEO | Un projecte de realitat virtual redueix els temps d'estada a l'UCI

Es fa una prova amb una setantena de pacients del Taulí

La demostració del funcionament de la tecnologia
La demostració del funcionament de la tecnologia | Albert Hernàndez
18 de gener del 2023
Actualitzat a les 14:19h
L'evolució de la tecnologia està portant beneficis en l'àmbit de la salut. I una nova mostra és el projecte, desenvolupat per l'empresa catalana Eodyne Systems, i provat al Parc Taulí. Es tracta d'un sistema de realitat virtual i intel·ligència artificial que redueix l'estada dels pacients a l'UCI.

Consisteix en un software, anomenat RGS-UCI, i que gràcies a una càmera (tipus webcam) instal·lada sobre a la part superior d'una pantalla, detecta els moviments dels braços de la persona ingressada. A partir d'una sèrie de propostes d'exercicis, el pacient respon i es treballen aspectes com la mobilitat i la memòria, entre d'altres.

El CEO de la firma, Santiago Brandi, ha especificat que són instruccions "relaxants" i encaminades a "una rehabilitació perquè contribueixin a l'estat emocional del pacient". Ha posat l'accent en què la tecnologia ha permet esquivar "la dificultat" d'una persona estirada en un llit i amb part del cos cobert. Per això, ha subratllat Brandi, "calia buscar alternatives per detectar el moviment".