VÍDEO | Així se celebraven els Tres Tombs de Sabadell fa més de 40 anys

Un muntatge d'un enregistrament amateur mostra la tradicional Passada

Imatge d'arxiu de dos cavalls de la cavalcada
Imatge d'arxiu de dos cavalls de la cavalcada | Juanma Peláez
Redacció
17 de gener del 2023
Actualitzat a les 17:03h
Aquest dimarts torna a celebrar-se la festivitat de Sant Antoni Abat, tal com s'havia fet fins a l'any 2019, abans de l'esclat de la pandèmia de la Covid-19. Aprofitant aquesta represa, circula un vídeo per les xarxes, amb segell d'un projecte de cinèfils en xarxa, Canalla Vallesana, d'aquesta jornada de 1981.



En el poc més de minut de reproducció s'aprecia el pas de la comitiva per la Gran Via i el carrer Vilarrubias, entre d'altres; gossos lligats amb corretges que no tenen res a veure amb l'actualitat; els cavalls i carruatges i la gent recollint els caramels i ben abrigada amb la vestimenta  de l'època.

Es tracta d'una gravació amateur d'aquesta plataforma creada per un conjunt de cineastes i reporters locals, majoritàriament autodidactes, que busquen difondre aquest material i reivindicar-se. Un caràcter protestant que també conté el vídeo, ja que al final s'anuncia una manifestació aquest dissabte, a la plaça Sant Jaume, a Barcelona, contra el maltractament animal.

A Sabadell torna la Passada aquest dimarts, després de dos anys de parèntesi pel coronavirus. Si les previsions meteorològiques no ho canvien, el recorregut s'iniciarà, a les 17 hores, des de l'Eix Macià, a la plaça de la Concòrdia, i acabarà avall de la Rambla, a l'altura de la Gran Via, on farà mitja volta.