Sabadell en alerta per vent i temperatures baixes

El Meteocat emet tres avisos de perillositat pel vent, la neu i el fort onatge que arribaran a Catalunya a partir de dilluns

Un bomber treballant en una teulada afectada per ventades
Un bomber treballant en una teulada afectada per ventades | Juanma Peláez
Nació
16 de gener del 2023
Actualitzat a les 8:57h
Canvis a la vista. Aquesta setmana, a partir d'avui dilluns, serà plenament hivernal amb nevades i ventades a pràcticament tot el país. De fet, aquest diumenge alguns i algunes de nosaltres ben segur que ja hauran notat les primeres variacions en el temps, i és que el front ja ha començat a creuar el territori. Aquesta jornada ha estat la que ha obert les portes al fred de debò. Preparin-se.

Entre dilluns i dimarts les ventades, de nord-oest, seran molt importants i les precipitacions es concentraran al nord del territori. El temps també serà complicat pel que fa a les nevades, amb acumulacions que aquest diumenge cap a la cara nord de Catalunya poden superar els 40 centímetres. Cap al vessant sud del sector occidental del Pirineu podrien veure nevar dilluns a tan sols 600 metres, al voltant del nord de Lleida.
 

Una setmana de temps inestable

Els canvis que notarem seran notables. La nevada continuarà de matinada i durant el matí. A altres punts del país farà sol, resol, però el vent s'imposarà amb força al prelitoral i litoral. A la tarda, la situació serà similar, tot i que hi haurà una treva a mitja tarda de les precipitacions. A la cara nord la nevada pot ser rellevant.