​Els adolescents de Torre-romeu, directors i protagonistes d'un curtmetratge

És un dels set barris catalans escollits per participar en un programa del govern espanyol

Perspectiva del barri sabadellenc
Perspectiva del barri sabadellenc | Panoramio
Redacció
15 de gener del 2023
Els adolescents, entre els 12 i 16 anys, del barri de Torre-romeu seran els protagonistes i directors d'un curtmetratge que elaboraran al llarg de l'any. Es tracta d'un projecte comunitari d'àmbit cultural amb finalitat transformadora, que s'anomena Salto del Eje.

Abans de posar-se a rodar i muntar la cinta, els joves faran tallers teòrics i pràctics relacionats amb el procés audiovisual, la creació d'un guió i personatges i gravació, entre d'altres. Torre-romeu és un dels set barris que han estat escollit de la demarcació de Barcelona -també n'hi ha de Sant Boi, Manresa, Badalona, Cornellà, Mataró i Santa Coloma de Gramenet-.

No només faran el seu propi muntatge, també l'hauran de presentar en un certamen reconegut a Catalunya. En el cas de Sabadell serà al L'Alternativa, Festival de Cinema Independent, que està vinculat al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

El projecte és iniciativa de l'Alto Comisionado contra la Pobreza Infantil del Ministeri de Cultura i Esport, juntament amb la Federació Pantalla i amb la col·laboració de l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona.