Cinc noves incorporacions al Catàleg de vocacions industrials del Vallès Occidental

Les noves ocupacions que s'han incorporat estan vinculades a l'economia circular, l'eficiència energètica i els materials sostenibles, el vehicle connectat i les bateries de vehicles híbrids i elèctrics

El catàleg de vocacions industrials s'amplia a la comarca
El catàleg de vocacions industrials s'amplia a la comarca | ACN/Albert Segura
Redacció
14 de gener del 2023
El Catàleg de vocacions industrials prioritàries del Vallès Occidental ha incorporat cinc vocacions més, que inclouen dos àmbits en noves tendències en sostenibilitat i automoció. L'objectiu del catàleg és promocionar les vocacions industrials i així facilitar el seu coneixement i recuperar el seu valor en els àmbits formatiu i laboral, i alhora trencar els estereotips de gènere amb material pràctic i atractiu.

Les noves ocupacions que s'han incorporat estan vinculades a l'economia circular, l'eficiència energètica i els materials sostenibles, el vehicle connectat i les bateries de vehicles híbrids i elèctrics. Per a cada vocació s’ha elaborat una fitxa on es descriu la vocació, els itineraris formatius, les competències clau, les sortides professionals i la descripció de casos d’èxit. També s’hi explica quin entorn laboral ofereix el sector i algunes de les empreses que hi ha a la comarca.

Tota aquesta informació es farà arribar als centres educatius i al jovent del Vallès Occidental a través d'entitats juvenils i dels serveis d'educació, i es dissenyaran sessions per apropar-la als professionals de l'orientació dels ajuntaments i altres agents territorials.

El Catàleg, que es pot consultar a través de la web comarcal, s'elabora en el marc del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental i la Mesa de la Formació pel Treball, integrada pels ajuntaments que desenvolupen serveis de formació, agents socials i econòmics del territori i els tres Consells de la Formació Professional locals.

Una vocació industrial és un ofici o agrupació de diverses ocupacions que comparteixen una o diferents àrees de coneixement i camps d'interès dins d'un sector d'activitat econòmica concret. Per seleccionar les vocacions es valoren les demandes de llocs de treball sense cobrir per manca de perfils qualificats i les places vacants en cursos de formació amb un grau elevat d'inserció, així com la previsió de mancances de professionals a mig o llarg termini.

Durant el 2022 s'ha dut a terme una tasca d'anàlisi que ha permès actualitzar el Catàleg amb aquestes cinc vocacions, amb el suport del centre tecnològic EURECAT i la col·laboració d'agents públics, socials i econòmics del territori, el SOC i la Diputació de Barcelona.