El Consell Comarcal segueix apostant per la biomassa i adjudica la seva gestió

Sota una mirada sostenible i preventiva, valorada amb un import d'uns 600.000 euros anuals

L'obertura d'una franja de protecció
L'obertura d'una franja de protecció | SIGMA
Redacció
15 de gener del 2023

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha adjudicat aquesta setmana la concessió del servei de gestió de biomassa forestal a l'empresa Boscat Fusta S.L. de la Federació Catalana d'Associacions de Propietaris i Propietàries Forestals després de superar un concurs de licitació. Així, es pretén reforçar el servei amb una companyia que ja ha gestionat prop de 400 hectàrees de bosc al territori durant els darrers anys. 

Una tasca que ha permès mobilitzar més de 7.700 tones de fusta, evitant una emissió de 4.400 tones de CO2 a l'atmosfera mentre se subministra energia tèrmica renovable a diversos equipaments de la comarca. Entre d'altres, a l'Hospital de Terrassa o a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

Tanmateix, es tracta d'un servei públic que també té com a objectiu contribuir a la prevenció d'incendis forestals promovent una gestió sostenible de la superfície boscosa. En aquesta línia, durant els darrers anys s'han construït dues calderes i un centre logístic de biomassa forestal a la comarca mentre que alhora s'ha potenciat un mercat de compravenda d'estelles.

L'explotació del servei s'haurà de renovar d'aquí a un any, amb opció de ser prorrogat un any més. El contracte contempla un pressupost màxim estimat de prop de 600.000 euros anuals.