​Cerdanyola farà una prova pilot per prevenir i detectar trastorns de la conducta alimentària a l'ESO

Es posa en marxa aquest mes a 500 alumnes del 3r curs de secundària

Un menjador escolar
Un menjador escolar | CCBages
Redacció
14 de gener del 2023
Els estudiants de 3r d'ESO dels centres escolars de Cerdanyola -també les escoles concertades FEDAC i Escaladei, i l'escola d'educació especial Flor de Maig- farà una prova pilot per prevenir i detectar trastorns de la conducta alimentària. Es tracta d'aplicar el Programa de Prevenció de Trastorns Alimentaris, de la Fundació FITA -entitat sense ànim de lucre que treballa en aquest àmbit-.

El projecte constarà de dues fases, una primera, en la qual participaran alumnes, les seves famílies i docents, que es traduirà en tallers de promoció de la salut mental o de la prevenció i detecció primerenca dels trastorns alimentaris per a famílies i formació per als adolescents. La segona part estarà més centrada en els adolescents per detectar “inici o risc” de desenvolupar aquesta malaltia.

La finalitat, més enllà d'evitar emmalaltir, persegueix “potenciar els factors de protecció” i promoure la detecció i conscienciar d'aquesta malaltia, quan els trastorns alimentaris es manifesten de manera incipient.

El programa començarà a desplegar-se al municipi vallesà i la idea és que més tard s'estengui a d'altres de Catalunya. I s'ha escollit la localitat per les “similituds” amb Mijas, a Màlaga, on des de fa un dècada es duu a terme. La iniciativa compta amb al suport del Departament de Salut.