Desarticulen una banda especialitzada en robar gent gran amb el mètode de l'abraçada amorosa

Un operatiu conjunt de Mossos i Policia Nacional amb una desena de detinguts i escorcolls a Barcelona, Cerdanyola, València i Badalona

Una de les persones detingudes
Una de les persones detingudes | Mossos d'Esquadra / Policia Nacional
Redacció
13 de gener del 2023
Actualitzat a les 14:51h
Una operació conjunta dels Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional ha servit per desarticular una banda especialitzada en el robatori a gent gran amb el mètode de l'abraçada amorosa. Es tracta d'un procediment que implica entre tres i quatre persones, sent la majoria dones, i que després d'escollir la víctima, l'abordaven i l'abraçaven sota qualsevol pretext com ara que eren coneguts o del barri.

D'aquesta manera, ho aprofitaven per sostreure rellotges d'alta gamma i joies. En total s'han detingut 15 persones, vuit homes i set dones d'entre 18 i 30 anys, establerts a l'àrea metropolitana de Barcelona i a la zona costera entre València i Múrcia. Tots ells acumulaven 260 fets delictius.

La investigació va arrencar el juliol de 2021 quan es van registrar diversos delictes amb aquesta modus operandi a Saragossa i a l'abril es va estendre a Barcelona i d'altres punts de l'Estat. Els dos cossos es van posar a treballar i van identificar els suposats responsables i els van ubicar.

Amb tota la informació, es va procedir a fer set entrades a Barcelona, Badalona, Cerdanyola del Vallès i València. Es va intervenir documentació falsa, joies, diners en efectiu i una trentena de telèfons mòbils.

Una dotzena a la presó
Una dotzena de les quinze persones detingudes se les va acusar de ser responsables d'un total de 35 robatoris pel mètode de l'abraçada amorosa, mentre que als altres tres se'ls va atribuir almenys set fets més pel mètode de l'scalping -una distracció quan s'està en un caixer automàtic i s'aprofita per marcar un import i endur-se els diners-.

Aquests 12 arrestats van passar a disposició judicial a la capital aragonesa i el jutge va decretar presó per a tots ells.