La T-Mobilitat arriba als busos de Sabadell

El nou sistema es pot utilitzar a pràcticament tots els transports públics de la ciutat

Els autobusos híbrids de la cooperativa
Els autobusos híbrids de la cooperativa | Juanma Peláez
Redacció
13 de gener del 2023
Els autobusos de Sabadell permetran validar la T-Mobilitat, el sistema de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), abans que acabi aquest mes de gener. Així ho han acordat l'Ajuntament i la cooperativa encarregada de la gestió dels busos de la ciutat, Transports Urbans de Sabadell (TUS).

Tot i així, i fins a la implantació d'aquest nou model, conviuran les dues maneres de viatjar: la validació tradicional, el bitllet que té una banda magnètica i cal introduir-lo en una màquina, i la nova, amb una targeta -també des del mòbil- tipus contactless que s'hauran de validar en algun dels dos aparells que s'instal·laran a l'interior dels vehicles.

Mentrestant, i per donar una solució temporal a les persones usuàries que ja disposen de la T-Mobilitat, i que no poden utilizar-la als autobusos de TUS, es poden dirigir al punt d'atenció al client de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), que es troba a l'estació de Sabadell Plaça Major. Allà se'ls lliurarà un bitllet pels dies o viatges que tenia restants que tenia. Tot i que també es donarà informació a les estacions de Rodalies i a l'estació de busos.

Així mateix, també es pot consultar altres punts d'atenció al voltant de Sabadell per fer el tràmit a la pàgina web de la T-Mobilitat. De totes maneres, els bitllets de cartró seguiran sent vàlids fins que el nou sistema no estigui implementat en tots els operadors. Encara que la T-jove serà el primer títol que deixarà d'estar disponible en el suport tradicional.

Amb la incorporació de la T-Mobilitat als vehicles de TUS, Sabadell comptarà amb aquesta tecnologia a pràcticament tots els transports públics de la ciutat. A més dels busos urbans, també es troba, des de l'estiul, a FGC i, al setembre, a Rodalies.