​La campanya de micromecentage per aturar el SurfCity assoleix els recursos per «defensar el Ripoll»

Suma més de 10.000 euros que finançaran les despeses judicials

El riu Ripoll, al seu pas per Sabadell.
El riu Ripoll, al seu pas per Sabadell. | Albert Segura
Redacció
12 de gener del 2023
La campanya de micromenatge per aturar el SurfCity, impulsada per l'Adenc, fa una mica més d'un mes tancarà amb els recursos necessaris per “defensar el Ripoll”. Ha assolit una xifra que ha superat els 10.000 euros, més del que es demanava, cosa que suposa el finançament per fer front a les despeses judicials de 2023.

Tot i que l'òptim fixat era de 15.100 euros, les previsions marcades per la iniciativa inicialment situaven al voltant dels 12.000 euros. Així, ja compta amb un pressupost per anar a la “via administrativa i contenciosa. Si cal, fins al Tribunal Suprem sobre el concepte d'interès i servei públic”. Per això, ha advertit que enguany “no serà l’any del SurfCity.

Ha agraït especialment “la implicació” dels partits polítics que han expressat el rebuig públic contra el projecte i que han contribuït com ERC, la Crida per Sabadell i Catalunya En Comú, així com l’Entesa per Sabadell. En total, la proposta ha aconseguit més de 200 col·laboracions.

La campanya ha apuntat que el consistori aprofita "un buit legal" del planejament urbanístic aprovat fa 30 anys per impulsar aquesta construcció, a càrrec d'una empresa privada, quan no existia la legislació de Canvi Climàtic ni la Declaració d’Emergència Climàtica feta per la Generalitat.