La cultura popular de Sabadell guanya una nova figura: la Mulasseta

La germana petita de la Mulassa, de l'entitat Encultura't

La nova criatura de l'entitat
La nova criatura de l'entitat | Associació d'Amics Encultura't
Redacció
10 de gener del 2023
Actualitzat a la 13:35h
La família de la cultura popular de Sabadell s'ha fet més gran. La Mulasseta és la nova figura de l'entitat Associació d'Amics Encultura't i va arribar, en forma de regal, procedent d'orient. I és que va ser un obsequi dels tres emissaris i així ho van donar a conèixer a través d'un vídeo a les xarxes socials.

La Mulasseta representa la germana petita de la Mulassa, l'altra criatura, juntament amb el Lleó, de l'organització local, i està pensada per als infants. Es tracta de la tercera de l'entitat en els últims dos anys i la sisena de la ciutat des de 2017.
 


A l'estiu es van presentar dues, la Mulassa, d'Encultura't, i els Caballets, de l'Esbart Dansaire. Curiosament, són dos elements de la cultura popular local que es van recuperar 400 anys després, ja que així figuraven a la documentació de les Ordinacions de la Vila i Universitat de Sabadell, en la qual apareixen per les festes de la Puríssima de l'any 1619.

Un any abans, el 2021, i sota els efectes de les restriccions per la Covid-19, el Lleó l'Àliga de la Colla de Geganters i Grallers de Gràcia, un àliga perdiguera o cuabarrada, una espècie en perill d'extinció a Catalunya. També els Diables de la Creu Alta van presentar la Víbria i l el Llop amb pell de Xai l'Associació veïns Covadonga.

Són algunes de les figures del Seguici Festiu de la ciutat que compta amb una vintena. De fet, a l'abril de 2021 es va muntar una exposició al Casal Pere Quart per presumir d'aquest ventall tan ampli de mostrari.