El PSC Sabadell inicia el procés per escollir la persona que liderarà la candidatura electoral

S'estima que el procediment acabi a finals d'aquest mes de gener

Farrés,  després de guanyar les eleccions de 2019
Farrés, després de guanyar les eleccions de 2019 | Juanma Peláez
Redacció
10 de gener del 2023
Actualitzat a la 13:35h
El PSC Sabadell ha iniciat el procés per escollir la persona que liderarà el partit de cara a les eleccions municipals 2023, previstes per celebrar-se el mes de maig. En un comunicat, la formació ha indicat que "aspira a renovar la confiança" de la ciutadania "després de quatre anys de millores" al municipi.

Aquest procediment tindrà diverses fases, contemplades dins del funcionament intern dels socialistes, tot i que està condicionat al nombre d'aspirants que presentin candidatura. Sigui com sigui, el PSC espera que aquest mes de gener ja es conegui el nom per encapçalar el partit als comicis locals.

La finalitat és "millorar" els resultats de 2019, quan els socialistes van recuperar l'alcaldia, gràcies a un pacte amb Podem, de la mà de l'actual alcaldessa, Marta Farrés, i van duplicar el nombre de representants a la sala de plens, passant de cinc a deu. Farrés va retornar l'alcaldia a la formació, després que l'esclat del cas Mercuri -novembre de 2012- passés factura a les urnes. 

El moviment del PSC culmina la cursa electoral dels partits amb representació al ple, ja que era l'últim que quedava. Així, a poc més de cinc mesos per a la cita, tots tindran definit el cap visible de les eleccions municipals.