​El Nadal atrau més de 250.000 persones a Sabadell

La cavalcada és l'esdeveniment més multitudinari amb més de 115.000

Enllumenat nadalenc a la ciutat
Enllumenat nadalenc a la ciutat | Juanma Peláez
Redacció
07 de gener del 2023
Actualitzat el 10 de gener a la 13:36h
A finals d'octubre va comença a intuir-se que arribava el Nadal a Sabadell, però no va ser fins a finals de novembre que es va donar el tret de sortida amb l'encesa de llums. I la cavalcada dels Reis d'Orient va posar el punt i final a una farcida agenda d'activitats, això s'ha traduït en més de 250.000 persones que han visitat la ciutat.

La cita més multitudinària va ser la cavalcada, amb una estimació d'assistència al llarg dels prop de set quilòmetres de recorregut, d'entre 115.000 i 120.000 persones. Era la primera desfilada, des de 2020, que no hi havia restriccions per la Covid-19. L'altre gran reclam de l'agenda nadalenca han estat el calendari d'advent i l'espectacle Somriu al Nadal, amb 15.000 i 25.000 assistents, respectivament.

Dos muntatges que han fet que la plaça Doctor Robert hagi respirat Nadal durant tot el mes de desembre i els primers  dies de gener. A tot això, cal afegir, una de les novetats d'enguany, la caseta del Llaminer. Per aquest punt, al Racó del Campanar, han passat més de 8.000 infants.
 

L'espectacle multicolor arrossega centenars de persones a la plaça Doctor Robert Foto: Juanma Peláez


A tocar del la llar del personatge més famós del Nadal a Sabadell, el pessebre gegant, instal·lat a la plaça Sant Roc, ha rebut més de 50.000 visitants. L'Ambaixador Reial, que a l'espera de l'arribada dels Reis d'Orient ha rebut la canalla a la Casa Duran, ha recollit entre 17.000 i 18.000 cartes de desitjos.

7.500 assistents a la polèmica Fira Reial
La Fira Reial, un altre dels atractius en el tram final del Nadal, ha rebut 7.500 assistents, més de la meitat en el dos primers dies -va obrir el dia 2 i va tancar el 4-. Potser per això, va generar les queixes d'alguns dels usuaris en la segona jornada, quan tot i fer cua i anar amb previsió de temps es van quedar  fora. I és que les cues al voltant de Fira Sabadell era notable, fent la volta a l'edifici.

A tot això, cal sumar famílies, petits i grans que van pujar al carrilet de Nadal i al trenet del Parc Catalunya i van visitar els carters reials, així com les cites esportives, amb la Cap d’Any Race al capdavant, han fet sumar pràcticament 15.000 persones.

”Valoració mes que positiva”
L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha manifestat estar molt satisfeta d'aquests números i ha indicat que la “valoració és més que positiva” i ha rematat és “un èxit rotund”. Fins i tot, ha subratllat que la ciutat “és la capital nadalenca” i ha celebrat “recuperar la il·lusió”. Ha afirmat que és “un èxit col·lectiu”, amb la participació d'entitats i d'altres, i ha esperat que “la màgia que ens ha acompanyat aquests dies estigui la resta de l’any”.