MAPA | El recorregut de la cavalcada dels Reis d'Orient de Sabadell

Des d'aquest dilluns i fins dijous s'obren les portes de la Fira Reial

La cavalcada de l'any passat
La cavalcada de l'any passat | Juanma Peláez
02 de gener del 2023
Actualitzat el 10 de gener a la 13:40h
Arribat el nou any ja s'enfila el final de l'agenda nadalenca i ho fa amb el plat fort del Nadal: la cavalcada dels Reis d’Orient. Enguany, i a diferència dels últims dos anys, ho fa sense restriccions pel coronavirus. La desfilada, tot i així s'assemblarà a la de 2021, anirà de nord a sud, fent un recorregut de set quilòmetres.

Arrencarà a les 18 hores a la confluència dels carrers Palmeres i d’Armand Obiols i acabarà, al voltant de les 21, a la plaça de la Nova Creu. Aquest 2023 Melcior, Gaspar i Baltasar tornaran a ser rebuts abans de pujar a les carrosses, a partir de les 17.30 hores, al punt d’'inici del trajecte, per lliurar-los les claus de la ciutat. Ho faran acompanyats de tot el seguici, al voltant d'unes 450 persones.



Entre aquests hi haurà personatges com el Llaminer i els protagonistes de l'espectacle Somriu al Nadal, les carrosses de les Llaminadures i la del Carbó i les comparses clàssiques com els 600 i les Vespes, entre d'altres. A més, tal com ha informat l'Ajuntament de Sabadell, hi haurà sorpreses.

Hi ha set tones de caramels, aptes per a celíacs, a punt de llençar-se durant el set quilòmetres de recorregut. La comitiva anirà per avingudes i carrers que permeten que la gent s'aplegui al llarg del traçat com les avingudes Matadepera, Concòrdia, Onze de Setembre i Barberà, Via Massagué, la Rambla, la carretera de Prats i el Passeig.

Fira Reial
Per escalfar motors a la cavalcada reial, i com és habitual, s'inaugura la Fira Reial. Des d'aquest dilluns i fins dijous, de 17.30 a 20 hores, les portes de Fira Sabadell s'obren perquè es coneguin els tallers on treballen els ajudants de Ses Majestats i veure els diferents elements de la comitiva, així com la vestimenta dels tres Reis d'Orient, entre altres coses. L'entrada és gratuïta i per tal de fer més fluïda la visita, s'ha modificat el recorregut per l'espai.