1 de 10
WAKA

L'alcaldessa de Sant Quirze acusa la Generalitat d'«espolsar-se les puces» amb la polèmica Waka

Elisabeth Oliveras: "El nostre Govern decideix que la responsabilitat és de l'Ajuntament, quan mai hem tingut la competència de la Llei d'Espectacles

L'alcaldessa de Sant Quirze, en una imatge d'arxiu | Aj. Sant Quirze
per NacióSabadell, Sant Quirze del Vallès | 30 de desembre de 2022 a les 12:42 |
L'alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Elisabeth Oliveras, ha acusat la Generalitat "d'espolsar-se les puces" amb la responsabilitat que tenen sobre l'activitat de la discoteca Waka, dies després de l'enèsima polèmica que envolta aquest establiment.

En el ple municipal que ha celebrat el Consistori aquest dijous, l'alcaldessa ha retret la "ignorància" de la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, sobre la llicència d'activitats de la discoteca, que és municipal, però que es basa en els informes preceptius de l'administració autonòmica. Com ha explicat Oliveras, ni Verge ni cap representant del Departament van assistir a una reunió convocada al mes de març per abordar la situació.


És per això que les darreres consideracions de consellers del Govern - Verge, però també Joan Ignasi Elena, conseller d'Interior, quan va ser preguntat pel comunicat emès per l'Ajuntament - sobre la responsabilitat del manteniment de l'activitat al local han encès els ànims de l'executiu municipal. "Estem absolutament sorpreses pel nivell de desconeixement", ha dit Oliveras. "El nostre Govern, la Generalitat, traient-se les puces de sobre, decideix que la responsabilitat és de l'Ajuntament, quan mai hem tingut la competència de la Llei d'Espectacles". 

I és que, com que Sant Quirze és una localitat petita, de 20.180 habitants, la responsabilitat recau en el govern autonòmic: "La llicència la dona l'Ajuntament si els informes preceptius són favorables, i si algú pot fer-ne un de negatiu és qui té el desenvolupament de la Llei d'Espectacles en la seva competència", ha insistit l'alcaldessa. "A banda de tirar pedres a la teulada, agafin la Llei d'Espectacles, i si no és suficient, regulin-la de nou", ha afegit.

 

Participació