Sabadell impulsa un programa d'ocupació per a persones trans

L'Ajuntament incorporarà cinc persones com a auxiliars d'atenció i informació, gestió d'igualtat i gestió d'esdeveniments

Redacció
29 de desembre del 2022
Actualitzat el 02 de gener del 2023 a les 11:47h
Una dona amb la bandera representativa del col·lectiu trans
Una dona amb la bandera representativa del col·lectiu trans | EP

L'Ajuntament de Sabadell impulsarà, durant el 2023, el primer programa d'ocupació dissenyat per a persones trans, amb l'objectiu de formar i contractar persones del col·lectiu en situació d'atur, ja que tenen dificultats afegides o especials a l'hora de trobar feina.

Així, s'ha previst la contractació de cinc persones com a auxiliars d'atenció i informació ciutadana, de gestió d'igualtat i de gestió d'esdeveniments; és a dir, que faran serveis d'interès general i social a la ciutat. El programa durarà 12 mesos, i totes les persones participants faran una activitat de formació transversal dins de la jornada laboral un cop per setmana.

El programa està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya amb 178.041,85 euros. Les persones que hi estiguin interessades han d'estar inscrites a l'Oficina de Treball de la Generalitat, que és des d'on es deriven les persones usuàries a l'Ajuntament de Sabadell.

Montse González, tinenta d'alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, ha recordat que "la realitat de les persones trans al mercat de treball és encara una situació complexa", ja que el "desconeixement social alimenta sovint estereotips negatius" i els prejudicis dificulten el desenvolupament professional d'aquest col·lectiu.