Adjudicada la primera fase de les obres de l'accés sud a Sabadell des de la C-58

La Junta de Govern Local també ha adjudicat l'ampliació del Centre Civic de Sant Oleguer i ha licitat l'adequació d'una part del conjunt de Sallarès i Deu

Les dues rotondes previstes en l'entrada pel sud de Sabadell
Les dues rotondes previstes en l'entrada pel sud de Sabadell | Ajuntament de Sabadell
Redacció
28 de desembre del 2022
Actualitzat el 02 de gener del 2023 a les 11:44h
La Junta de Govern Local de Sabadell ha adjudicat aquest dimarts diverses obres, entre les quals la fase 1 del Portal Sud, l'accés a la ciutat des de l'autopista C-58. L'empresa que les durà a terme serà Copcisa SA a partir del primer trimestre de l'any vinent, i el cost serà de 4.892.329,21 euros, a càrrec de l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona, que n'aportarà 2 milions.

El projecte transformarà l'accés a la ciutat amb una connexió directa amb la Gran Via i el carrer de Costa i Deu i en els dos sentits de la circulació. La primera fase preveu la creació d'una gran rotonda de 90 metres de diàmetre, amb dos carrils de circulació a l'interior i quatre ramals, nous espais lliures i nous recorreguts per a vianants i bicicletes.

Per altra banda, s'han licitat les obres per adequar una part del conjunt de Sallarès i Deu com a viver de l'Escola Illa. En concret, es rehabilitarà l'anomenada Nau J per situar-hi el Viver illa i l'espai de coworking i crear un espai d'emprenedoria i inserció laboral de l'escola municipal de disseny. El pressupost previst per aquesta obra és de 161.364,75 euros, i es tracta d'una actuació cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament FEDER.

Finalment, la Junta de Govern Local ha adjudicat les obres d'ampliació del Centre Cívic de Sant Oleguer, que durà a terme l'empresa Ehisa Construcciones y Obras SA per 3.011.717,06 euros. Es construiran quatre nous volums que acolliran la consergeria, els despatxos d'administració i l'oficina, i el bar.