El PSC planteja que els consells de districte gestionin el seu pressupost

La força proposa que els veïns també puguin dir-hi la seva en uns tallers participatius | El balanç s’avaluaria en un ple sobre l’estat de la ciutat

Ana Carrasco i Josep Ayuso, avui en roda de premsa
Ana Carrasco i Josep Ayuso, avui en roda de premsa | Albert Segura
Redacció
13 de novembre del 2015
Actualitzat a les 16:04h

Ana Carrasco i Josep Ayuso, avui en roda de premsa. Foto: Albert Segura

 
El PSC proposa que el model de consells de districte es renovi incorporant un procés molt més participatiu, en què els ciutadans puguin aportar-hi la seva visió i on es pugui gestionar directament el pressupost disponible. Així ho ha plantejat el regidor portaveu, Josep Ayuso, que considera que la proposta encaixa amb la filosòfica del nou govern, que assegura que vol fer canvis transformadors.
 
“La proposta estrella passa per incorporar una partida pressupostària destinada a cada districte, el destí de la qual es decideixi entre els membres del consell de districte amb la prioritat que cregui oportuna cada territori”, explica Ayuso. En aquesta línia, tindrien competències i capacitats limitades en l’àmbit econòmic.
 
En aquest sentit, la proposta planteja incorporar tallers participatius per districtes sobre el pressupost municipal per executar i decidir la finalitat del pressupost, de manera que els ciutadans també puguin participar-hi sense formar part dels consells de districte. El partit també aposta per crear taules de treball temporals de caràcter obert per fer seguiments de temes concrets, com per exemple la retirada de terres al Parc del Nord.
 
Amb tot plegat, es proposa també celebrar un ple al final de cada any per analitzar les aportacions en cada un d’aquests processos, i analitzar amb aquesta informació l’estat de la ciutat.