1 de 10
medi ambient

S'impulsa una campanya de micromecenatge per aturar el SurfCity

És una iniciativa de l'Adenc per aconseguir recursos per fer front als costos judicials

La recreació de la futura instal·lació | Ajuntament de Sabadell
per NacióSabadell, Sabadell | 10 de desembre de 2022 a les 10:00 |
L'entitat Adenc ha fet un nou moviment perquè el projecte de piscines d'onades, el conegut SurfCity, quedi en això, en un projecte. L'entitat ha impulsat una campanya de micromecenatge amb la voluntat de recollir fonts per fer front als costos judicials d'aquesta defensa del riu Ripoll, tal com sosté en la iniciativa.

L'objectiu òptim seria assolir 15.100 euros i el mínim 10.850, per tal de contractar un gabinet jurídic i que pugui fer seguiment del projecte des de la fase d'al·legacions administratives fins als recursos administratius i, si s'escau, fins al contenciós administratiu. I és que, segons les previsions fetes, la factura es podria elevar per sobre dels 12.000 euros.


A més, també inclouen fer activitats i material de promoció per reivindicar el valor ambiental i paisatgístic d'aquest punt de la llera del Ripoll on està prevista la construcció del SurfCity. Entre les recompenses per col·laborar amb aportacions que van dels 10 i fins als 300 euros hi ha el calendari del riu Ripoll, fotos de natura i l'entrada a la Festa del riu Ripoll, prevista per a la primavera del 2023, entre d'altres.

La campanya apunta que el consistori aprofita "un buit legal" del planejament urbanístic aprovat fa 30 anys per impulsar aquesta construcció, a càrrec d'una empresa privada, quan no existia la legislació de Canvi Climàtic ni la Declaració d’Emergència Climàtica feta per la Generalitat.


Participació