1 de 10
METEOROLOGIA

Activada l'operació fred a Sabadell amb la caiguda de les temperatures

Els vehicles d'atenció per aquest protocol han sortit dues nits atenent una seixantena de persones

Creu Roja, una de les entitats que col·labora en aquest protocol | Creu Roja Sabadell
per NacióSabadell, Sabadell | 5 de desembre de 2022 a les 11:40 |
La caiguda del termòmetre amb l'arribada del mes de desembre s'ha traduït amb l'activació de l'operació fred de l'Ajuntament de Sabadell. Poques hores després d'encetar el darrer mes de l'any s'ha posat en marxa el protocol per a les persones que viuen al carrer. Ha estat el nivell 1, quan la temperatura s'ha situat entre els 2 i 4 graus, d'acord amb el canvi de criteris fets enguany.

Així, va sortir el vehicle de Ningú sense sostre el passat 2 de desembre, atenent 38 persones mentre que aquest diumenge, dia 4, les Unitats d'Emergència Social (UES) de la Creu Roja que ho han fet a 25. S'ha ofert sopar calent i mantes. Quan hagi caigut per sota d'aquesta forquilla tèrmica aleshores s'ha d'activar la fase 2, que s'obriran les portes del centre d'acollida nocturn habilitat i atenció diürna amb servei de dutxa, roba neta i àpats.


Aquest protocol, actiu fins al 31 de març, és una coordinació conjunta entre el consistori, Creu Roja i Càritas i la col·laboració d'Actuavallès/Ningú sense sostre, la Taula Sensellarisme i Aigües Sabadell.

Cal recordar que l'organització humanitària local ha estimat un repunt de persones sense llar, amb més de 200 vivint al carrer, a vehicles o a infrahabitatges, cosa que representa un 50% més que l'any anterior.

 

 

Participació