1 de 10
seguretat

​Més càmeres de videovigilància al carrer: cinc a l'Eix Macià i dues a la plaça d'Espanya

La xarxa d'aparells ja està formada per una quarantena

La instal·lació d'un dels dispositius a la plaça d'Espanya | Ajuntament de Sabadell
per Albert Hernàndez, Sabadell | 2 de desembre de 2022 a les 13:00 |
La instal·lació de càmeres de videovigilància continua estenent-se per Sabadell i aquesta setmana s'han instal·lat cinc a l'Eix Macià i dues a la plaça d'Espanya. Uns elements que s'han col·locat precisament en uns dies marcats, ja que és època nadalenca i en la qual s'espera una gran afluència de persones.

L'alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, ha recalcat que és “una aposta claríssima per poder gaudir tots plegats d'una ciutat més segura”. Amb aquests nous dispositius ja hi ha una quarantena repartits per la localitat i Farrés ha afirmat que és una demanda de la població, perquè reclama “tenir en el seu barri un policia 24 hores 265 dies l'any”.


En aquest sentit, ha apuntat que la nova central de comandament, que hi ha a la comissaria, a Can Marcet, permet fer-ho. De fet, aquest departament rep, i enregistra per si fos necessari com a prova judicial, les imatges de les càmeres de viodeovigilància i a partir d'aquí, es decideix si cal o no actuar.

A Sabadell ja hi ha aparells a Can Deu, plaça Picasso/Espronceda, Can Roqueta, Torre-romeu i a la plaça Primer de Maig de Can Puiggener, que es va instal·lar fa pocs dies. S’ha multiplicat per quatre la presència d'aquests elements a la via pública i s'ha traduït en una inversió al voltant dels 200.000 euros.


Properament al Passeig


La voluntat de l'Ajuntament és continuar amb la col·locació de més càmeres i està previst fer-ho al Passeig de la Plaça Major, a la plaça del a Creu de Barberà i a la plaça del Pi. D'aquesta manera, la xifra total augmentarà i ja hi haurà una total d'una cinquantena.

 

Participació