1 de 10
educació

​Educació destina 1,5 milions d'euros a millorar l'eficiència energètica de quatre instituts de Sabadell

És pràcticament el 20% del total que destina el Govern al Vallès Occidental

L'Institut Pau Vila, un dels beneficiats de les partides | GoogleMaps
per A.H., Sabadell | 1 de desembre de 2022 a les 15:00 |
El Departament d'Educació invertirà 1,5 milions d'euros per a la millora de l'eficiència energètica i el confort tèrmic de quatre instituts de Sabadell. Es tracten d'uns recursos que busquen que els edificis siguin més sostenibles, més confortables i saludables, és a dir, assoleixin la màxima eficiència en aquest àmbit.
 

Els centres on hi haurà intervencions seran l'Institut Joan Oliver (518.211 euros), el Pau Vila (518.513 euros) i el Vallès (262.584 euros). S'hi faran actuacions a la façanes per aconseguir un major aïllament, cosa que inclou portes, finestres i sostres, entre altres elements. Mentre que a l'Escola Joaquim Blume, amb 282.714 euros, se substituirà la calefacció perquè tingui un menor impacte i millori l'estada de professorat i alumnat. 
 

Aquests diners estaran finançats pels fons europeus REACT-EU de recuperació econòmica que han de permetre millorar infraestructures que donen servei a la ciutadania, en aquest, concretament, fa referència a les escoles i instituts. Aquesta ajuda europea retalla els tempos de l'obra, ja que es podrà fer en un any, mentre que amb les inversions ordinàries d'Educació s'ha dut a terme en set anys.  
 
Sabadell ha concentrat el 17% d'aquests 8,5 milions d'euros. És el segon municipi que més recull, després de Cerdanyola amb 2.016.648 d'euros per obres en quatre equipaments. A l'altra cocapital de la comarca és d’1,3 milions d'euros, i també per intervenir en quatre centres.  

 

Participació