1 de 10
medi ambient

Nova ajuda econòmica per implementar la zona de baixes emissions a Sabadell

Una mica més de dos milions d'euros del Govern per a una desena de municipis

El pas de vehicles a l'alçada del pont 3 de la Gran Via | Albert Hernàndez
per NacióSabadell, Sabadell | 4 de desembre de 2022 a les 10:00 |
Sabadell ha rebut una nova ajuda econòmica per a la implementació d'una zona de baixes emissions (ZBE) -en té una d'1,3 milions d'euros dels Next Generation-. És un dels 16 municipis de més de 20.000 habitants que el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural els ha concedit 2.187.358 euros, i que ho havien sol·licitat.

Una partida que ha d'anar destinada al disseny i implementació d'aquests elements entre el 2022 i el 2025. Aquestes ajudes surten del Fons Climàtic, alimentat amb la meitat dels ingressos obtinguts amb l'impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles de tracció mecànica i el 20% de la recaptació de l'impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient.


La capital vallesana no és l'única ciutat del Vallès Occidental que ha rebut una subvenció,  també Santa Perpètua de Mogoda. Montcada i Reixac, també però per a la redacció de projectes de disseny, d'informes tècnics i estudis de viabilitat, mentre que Terrassa i Rubí per a la implementació de la ZBE, incloent-hi les corresponents a les zones tranquil·les acústiques en aglomeracions.

 

També hauries de llegir
Fa 13 setmanes

Quan arribarà la zona de baixes emissions a Sabadell?

Participació