1 de 10
benestar animal

Gairebé un centenar de denúncies per incomplir la normativa del benestar animal

Dues terceres parts estan relacionades amb la tinença de gossos de raça potencialment perillosos

Imatge d'arxiu de gossos | Agents Rurals
per NacióSabadell, Sabadell | 3 de desembre de 2022 a les 10:00 |
A principis de 2021, és a dir, fa gairebé dos anys es va posar en marxa l'Oficina Centralitzada d’Expedients Sancionadors (OCES) i fins a l'actualitat s'han obert una norantena d'expedients vinculats amb l'incompliment de la normativa pel benestar animal i el civisme, segons ha informat l'Ajuntament de Sabadell.

La majoria dels casos -66%- estan relacionats amb la tinença de gossos de raça potencialment perillosos, ja sigui perquè no van lligats, no duen morrió, disposar de llicència municipal i que els duguin majors d'edat, entre d'altres.


Quant a multes impulsades per maltractament animal i abandonament han estat d'un 27%. En aquests casos, el consitori intervé perquè la mascota no rep l'alimentació o atenció veterinària adequada, les instal·lacions no reuneixen les condicions d'higiene adequades, salubritat i condicionament del lloc. Per exemple, es passen tot el dia al balcó o a la terrassa, sense accés lliure a l'interior, mal alimentats i afectacions al veïnat, entre d'altres.

El 7% restant, les sancions és per aquells propietaris que no recullen les defecacions dels animals, els han deixat deslligats en espais no autoritzats, com ara, parcs infantils. Unes situacions complicades de castigar, ja que cal enxampar-los in situ i, per tant, un agent ho notifiqui en un acta.


 

Participació