1 de 10
salut

​El nou CAP Can Llong començarà a funcionar el 14 de desembre

Atendrà 3.400 pacients i s'espera ampliar fins a gairebé 10.000; l'Ajuntament retreu que arrenqui sense personal

Una sala del nou equipament | Departament Salut
per Albert Hernàndez, Sabadell | 30 de novembre de 2022 a les 12:49 |
El nou CAP Can Llong, després de diversos endarreriments, finalment ja té data d'obertura: el 14 de desembre. El Departament de Salut ha anunciat aquest dimecres que ja començarà a rebre pacients aquest nou equipament, aixecat a la ronda Europa, 552. Finalment, es posa punt i final a una llarga reivindicació veïnal i una obra que s'ha fet esperar -les obres no van començar fins al 2020-.

El centre estarà obert de 8 a 20 hores de dilluns a divendres, consta d'una sola planta amb quatre consultes de medicina de família, quatre consultes d'infermeria, dues sales de consultes polivalents i dos despatxos de treball social. I ha comptat amb una inversió del Servei Català de Salut de 2,5 milions d'euros.


Inicialment, atendrà 3.400 persones -rebran un SMS notificant-los el canvi de CAP-, aquelles que visquin més a prop del nou CAP, i la voluntat és incrementar aquesta atenció en 6.000 persones més, a tota l'àrea d'influència del barri per la crescuda de població dels últims anys. La pediatria d’aquesta zona, però, seguirà tenint com a referència el CAP Concòrdia.

El nou punt d'atenció permetrà que hi hagi dues atencions, a més d'aquesta, la de Can Rull, on hi anaven 19.700 usuaris i que està sota gestió del Consorci Sanitari Parc Taulí. Així, aquestes més de 3.000 persones descongestionaran Can Rull.


Mateixos professionals


Salut ha mantingut el professional de referència i la infermeria de capçalera per als pacients en aquests primers dies i setmanes per tal de facilitar la transició d'un equipament a l'altre. Això no suposarà una pujada de la població assignada i quan s'hagi concretat l'ampliació d'usuaris, hi haurà més personal.

Precisament, això és el que ha criticat l'Ajuntament de Sabadell, "neix petit i sense el personal propi". Una reprovació compartida amb les entitats veïnals i que han traslladat a Salut, per això, "lluitarem per tenir un CAP a l'alçada de les necessitats del barri". 

Dos dies abans de l'activació del nou CAP Can Llong, el 12 de desembre es farà una jornada de portes obertes perquè el veïnat pugui conèixer els espais.

 

Participació