1 de 10
meteorologia

Canvi en el protocol per actuar amb les persones que viuen al carrer a l'hivern a Sabadell

L'allotjament es farà quan les temperatures baixin dels 2 graus

L'atenció d'un membre de l'organització humanitària | Creu Roja Sabadell
per Marta Ordóñez, Sabadell | 29 de novembre de 2022 a les 14:13 |
L'operació fred que anualment activa l'Ajuntament de Sabadell, en col·laboració amb Actuavallès/Ningú sense sostre, Creu Roja, Aigües Sabadell, Càritas i la Taula Sensellarisme per donar resposta a les persones que viuen al carrer durant l'hivern ha modificat el protocol. L'allotjament nocturn s'obrirà quan les temperatures baixin dels 2 graus, quan fins ara era quan se situava als 0.

A més, també, entre 2 i 4 graus, s'activarà el nivell 1, cosa que es tradueix amb la sortida de vehicles d'emergència social. “L'any passat vam acondicionar un espai que només es va obrir un cop. Si tenim els recursos i la capacitat, volem ampliar i oferir un servei de més qualitat”, ha apuntat el regidora d'Acció Social, Eloi Cortés, en referència a l'allotjament. Enguany, tornarà a ser un local cedit per Aigües Sabadell -una quinzena de places-.


Es posarà en funcionament a partir d'aquest dijous, 1 de desembre, i s'allargarà fins al 31 de març. Durant l'època hivernal, els dispositius de Creu Roja, Actuavallès i Ningú sense sostre fan una batuda pel municipi per estendre la mà als sensellar.

D'altra banda, es posen a disposició d'aquestes persones allotjaments municipals i places a hostals si cal ampliar l'oferta. “Incorporem la perspectiva de gènere, si les dones volen accedir a aquest allotjament, optarem pels espais d’emergència o allotjaments a hostals”, ha destacat Cortés.


Més de 200 persones


Creu Roja té detectades més de 200 persones vivint al carrer, en vehicles o a infrahabitatges, cosa que suposa un 52% més que l’any 2021. “No sempre són persones que viuen a Sabadell. Algunes estan de pas”, ha indicat el coordinador de l'organització humanitària, David Jové.

Nivell 2


Un cop s'activa el nivell 2 del protocol, Càritas també ha reforçat el seus serveis d’esmorzar i habilitarà el seu espai d'acollida diürna del carrer Duran i Sors, de 8.30 a 17 hores, amb capacitat per acollir fins a 25 persones. El pressupost destinat al sensellarisme aquest any és de 212.000 euros.

 

Participació