1 de 10
tribunals

El Suprem tomba els recursos per evitar l'anul·lació ambiental de la cimentera de Montcada

La companyia defensa que la seva activitat s'adequa als paràmetres europeus i insisteix que el litigi és per "un defecte de forma"

La cimentera Lafarge | Adrià Costa
per A.H., Sabadell, Catalunya | 25 de novembre de 2022 a les 18:52 |
El Tribunal Suprem no ha admès a tràmit les cassacions contra la sentència, amb data d'octubre de 2021, en què anul·lava la llicència ambiental de la cimentera Lafarge, a Montcada i Reixac. Uns recursos presentats per la mateixa companyia, el comitè d'empresa i la Generalitat.

El Suprem ha justificat la decisió per "manca de fonamentació" en els tres recursos i ha retornat les actuacions al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè resolgui "el que procedeixi" sobre les cassacions autonòmiques. D'aquesta manera, s'entra en l'última fase d'aquest procediment, tal com va dictaminar el TSJC a principis d'any, en què ajornava el tancament de la planta a l'espera de conèixer la resolució de l'alt tribunal.


Es tracta de la interlocutòria, coneguda el passat mes de febrer, en què ordenava "el tancament, clausura i precinte de l'activitat", en un litigi, en aquest cas, entre l'Ajuntament de Montcada i Reixac i LafargeHolcim -en d'altres també hi ha l'Associació de Veïns de Can Sant Joan i la Plataforma Antiincineració-.

Precisament, l'organització veïnal ha expressat la seva satisfacció i ha recordat que és "l'últim obstacle" del TSJC per tancar la cimentera. Per això, ha reclamat al Govern que "compleixi amb la llei" i tanqui el centre, que es troba al terme municipal, a tocar de la carretera C-17.


Adequada als paràmetres europeus

 
LafargeHolcim ha defensat que el "comportament ambiental" es troba d'acord amb "la legislació europea de prevenció i control". En aquesta línia, ha recalcat que l'anul·lació de la llicència ve motivada per "un defecte de forma" i ha insistit que, en tots els processos judicials, "cap qüestiona" la pràctica ambiental. Per això, ha reclamat "la diligència deguda" a l'executiu català perquè ho solucioni i ha refermat el compromís per seguir amb l'activitat a la planta i la defensa dels llocs de treball. 

 

Participació