1 de 10
25-N

«Zapatos Rojos», la performance d'ERC Sabadell al Parc Catalunya per commemorar el 25-N

Col·loquen diversos parells de sabates al llarg del pont que hi ha sobre el llac

Diversos parells de sabates al llarg del pont del Parc Catalunya | Albert Hernàndez
per Albert Hernàndez, Sabadell, Catalunya | 25 de novembre de 2022 a les 17:43 |
ERC Sabadell ha volgut commemorar aquest 25 de novembre, Dia Internacional per l'Erradicació de la Violència vers les Dones, amb una performance molt il·lustrativa: Zapatos Rojos, una representació artística que consisteix en la col·locació de centenars de parells de sabates d'aquest color, obra de la mexicana Elina Chauvet.

Això és el que ha fet, aquest divendres a la tarda, al pont que hi ha sobre el llac del Parc Catalunya. Una escenificació per reclamar la violència masclista i aquella que pateixen en tots els àmbits. I no ha estat casual l'elecció de l'artista Chauvet, de Ciudad Juárez, ja que és "on es va fer servir per primera vegada el concepte de feminicidi".


"Una dona canvia coses i moltes, poden en modificar encara més", ha apreciat la regidora republicana, Èlia Soriano. Unes paraules que ha complementat l'expresidenat del Parlament, i veïna de la ciutat, Carme Forcadell, tot recordant que enguany s'han conegut 10 feminicidis a Catalunya i ho ha definit com una "xacra".

Forcadell ha lamentat que hi hagi més agressions i abusos sexuals, però, a la vegada, ha subratllat que ho és perquè es denuncia. Ha dit que el "masclisme no té gènere" i ha instat que s'actuï contra aquestes conductes i que cal "treballar" en aquesta línia, però amb el conjunt.

 

Participació