1 de 10
salut

El personal d'infermeria del Taulí manifesta el seu cansament

Més d'un centenar de persones es concentren davant l'edifici de la Salut

La concentració davant de l'edifici la Salut | Aleix Pujadas Carreras
per Aleix Pujadas Carreras, Sabadell, Catalunya | 23 de novembre de 2022 a les 19:07 |
El personal d'infermeria de l'Hospital Parc Taulí ha dit prou i aquest dimecres a la tarda ha manifestat el seu esgotament amb una concentració que s'ha plantat davant l'edifici de la Salut i ha acabat amb el tall momentani de la Gran Via. Més d'un centenar de persones ha expressat el seu malestar i ha reivindicat solucions urgents per posar fi a unes ràtios d’infermera i pacient que consideren massa elevades i posen en risc la qualitat assistencial.

La protesta ha coincidit amb la celebració del Consell de Govern de la institució, a la qual hi han assistit la flamant directora general, Anna Aran, i l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, entre d'altres. 


Les exigències d'aquesta mobilització, a més de les ràtios, cobrir les absències de personal amb professionals del mateix nivell professional, no aplicar la jornada de 12 hores com a solució a la manca de personal i negociar un nou conveni per aconseguir l'equiparació amb els professionals de l'Institut Català de la Salut (ICS), entre d'altres.

Els professionals han explicat que la manca estructural d'infermeres, juntament amb l’obertura, per exemple, de l'edifici Ripoll -96 llits més-, ha deixat una situació en què es perd qualitat assistencial i es qüestiona la seguretat del pacient. “A la vuitena planta, que són malalts oncològics, les meves companyes estan portant 20 pacients. Surten molts matins plorant, volent agafar la baixa, perquè és insostenible. A la novena, nit sí, nit no, també porten 26 malalts per infermera”, ha indicat una professional. 
Durant la concentració s'ha reclamat la dimissió del director de Recursos Humans, Antonio Llamas, a qui han considerat el responsable d'aquesta situació, i el qual ha rebut una escridassada acompanyada de xiulets en un instant que ha sortit de l'emplaçament del complex hospitalari. 

 

Participació