transport públic

Un autobús llançadora uneix Can Puiggener i la plaça d'Espanya al matí

És un reforç de la línia L7 i una llarga reivindicació veïnal

per Marta Ordóñez, Sabadell, Catalunya | 21 de novembre de 2022 a les 11:00 |
Transport Urbans de Sabadell (TUS), la cooperativa que gestiona el transport d'autobusos de la ciutat, ha posat en marxa, des de fa uns dies, un bus llançadora que uneix el barri de Can Puiggener i la plaça d'Espanya els matins dels dies feiners, a partir de les 7.45 hores. Es tracta d'un reforç de la línia L7 (Castellarnau - Can Puiggener).

La mesura busca facilitar l'arribada dels usuaris escolars i veïns. "Els nens arribaven a l'institut massa d'hora o massa tard”, ha explicat Mar Rull, pica-porta de Can Puiggener i veïna del barri. El servei parteix de la plaça de Primer de Maig i acaba a la plaça d'Espanya, amb quatre aturades.


És a dir, un punt on hi ha connexió amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i Rodalies. “Tots els alumnes que van a escoles i instituts de Ca n'Oriac o Torreguitart en bus ho agraeixen”, ha destacat Juana Álvarez, mare d’un noi adolescent. "S'ha detectat aquesta necessitat i s'ha donat resposta”, han apuntat fonts de la cooperativa.

La mesura ha estat aplaudida per veïns i usuaris de l’autobús: “És un canvi molt significatiu, és una demanda veïnal i ens han escoltat”, ha celebrat Rull. Hi coincideix en Yasir, estudiant d'un institut de Ca n’Oriac, que assegura que abans havia d'esperar més de 15 minuts a la porta del seu centre escolar.


Revisió de les línies en funció de les necessitats


TUS mantindrà aquest canvi si el bus llançadora funciona i és que, periòdicament, adapta la xarxa en funció de les necessitats que es detecten. “És una xarxa molt viva" han manifestat fonts de TUS. “No és el primer cop que ho fem i no serà l'últim”, han afegit. Tal com ja s'ha fet durant la Festa Major i per Tots Sants.

 

Participació