1 de 10
música

Es reprèn el programa de formació musical A-cordant a dos barris de Sabadell

L'objectiu és acostar la música a alumnes d'entorns vulnerables

Infants de Torre-romeu i Sol i Padrís participen en el programa A-cordant | Ajuntament de Sabadell
per NacióSabadell, 8 de novembre de 2022 a les 13:05 |
Els centres educatius als barris de Torre-romeu i Sol i Padrís han reprès el projecte A-cordant, un programa de formació musical que s'adreça a la creació d'orquestres de corda, formades per violins i violoncels, de la mà de l'Orquestra Simfònica del Vallès.

Així, els alumnes de 4t, 5è i 6è de primària de les escoles Joaquim Blume, Agnès Armengol i Juan Ramon Jiménez, incloses en els plans educatius de l'entorn, participen en aquest programa que té l'objectiu d'acostar la música als infants d'entorns vulnerables i que tenen difícil accés als ensenyaments musicals.


Aquesta és una de les línies de treball derivades del Pla per a l'Equitat i l'Èxit Educatiu, en el qual participen 280 alumnes cada curs. Part de les hores lectives de música es destinen a la pràctica de conjunt, per tal de potenciar l'activitat i el creixement com a col·lectiu, a més d'aprofundir en el coneixement musical. Amb el programa es pretén treballar, a través de la música, l'assoliment de diverses competències educatives, i valors com l'escolta activa, el treball en equip, l'esforç i la constància.

 

Participació