1 de 10
tribunals

Imposen mig any de presó a l'exsubcap de la Policia de Sabadell per retirar multes a persones properes a Bustos

També dos anys d'inhabilitació i tornar els 377,4 euros corresponents als imports de les sancions

per NacióSabadell, Sabadell, Catalunya | 4 de novembre de 2022 a les 18:43 |
La secció segona de l'Audiència de Barcelona ha condemnat a sis mesos de presó el que va ser subinspector de la Policia Municipal de Sabadell Antonio Sánchez per haver retirat multes a persones de l'òrbita de l'exalcalde de la ciutat Manuel Bustos, ja que es va produir el 2010 -Bustos era batlle de la localitat-. 

El jutge l'ha considerat autor d'un delicte continuat de tràfic d'influències i també li ha imposat una multa de 200 euros, una inhabilitació de dos anys per a qualsevol lloc de feina pública i retornar al consistori els 377,40 euros de les sancions corresponents als imports interposats. De fet, en l'escrit, ja s'especifica que va abonar una quantitat superior abans de conèixer la resolució judicial. 


La sentència ha recollit que Sánchez va donar instruccions als seus subordinats perquè tres vehicles retirats per la grua poguessin ser recuperats pels propietaris sense pagar. Va signar informes demanant l'anul·lació dels expedients sancionadors, els quals corresponien als cotxes d'una regidora, al responsable del Programa de Coordinació de Districtes i a una treballadora municipal.

L'Audiència va dictar la condemna aquest subinspector a finals de setembre, si bé el cas ha transcendit aquest divendres arran d'un comunicat emès per la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, que exerceix l’acusació popular en diverses peces del cas Mercuri. Precisament, la retirada de multes va provocar l'ingrés a presó de Bustos, que es va produir a principis d'enguany. Es tracta de la peça 30 de la macrocausa. Tot i així, aquesta condemna a Sánchez no té cap relació amb Mercuri, però l'acusació popular ho ha aprofitat per criticar la praxis policial de l'època. 

 

Participació