La Granja del Pas acull una jornada de Sobirania Energètica

La proposta pretén posar sobre la taula les diferents tendències i experiències que s'estan desenvolupant en aquesta direcció | La Crida vol dissenyar un Pla d'acció que pugui executar-se des de l'Ajuntament

Redacció
14 de novembre del 2015
La Granja del Pas acull aquest dissabte una jornada oberta sobre Sobirania Energètica, que pretén generar un debat sobre com plantejar aquesta aposta a efectes pràctics a Sabadell. La cita servirà per posar sobre la taula les iniciatives que s’estan portant a terme des de diversos moviments socials, cooperatives i col·lectius, així com determinades institucions d’àmbit local per trencar amb la dinàmica de l’oligopoli energètic actual. Alhora, ha de servir definir un pla d’acció que en un futur pugui traslladar-se al govern municipal de Sabadell. 

La jornada de Sobirania Energètica comptarà amb la participació de Lourdes Berdié i Mònica Guiteras de la Xarxa per la Sobirania Energètica; representants dels ajuntaments de Rubí i Barcelona; Pep Puig, qui presentarà diverses iniciatives col·lectives en les energies renovables; Pol Massoni de la cooperativa La Borda de Can Batlló; i Xavi Pallarés de l’Aliança contra la Pobresa Energètica. 

Eloi, Pareja, membre del grup de Sobirania Energètica assegura que “cal superar el model energètic actual, basat en energies fòssils i nuclears, centralitzat, ineficient, contaminant i perillós, per construir un model eficient, a mans de la ciutadania, democràtic, descentralitzat i 100% renovable”. 

Un pla per Sabadell

Un dels objectius d’aquesta jornada és extreure un pla d’acció dirigit a la conquesta de la sobirania energètica i un compromís per part de la Crida per fer que aquest arribi i s’executi des de l’Ajuntament. Un dels altres objectius prioritaris és acabar amb la situació de pobresa energètica que pateixen milers de famílies a la nostra ciutat. 

Aquesta serà la segona sessió del cicle de Jornades de Sobiranies, un cicle que va començar el passat mes d’octubre i que s’allargarà fins a meitat del 2016. L’objectiu d’aquestes jornades és abordar, mensualment, una temàtica amb la voluntat de transformar d’arrel la ciutat i establir les bases de polítiques clarament rupturistes.