Envien a judici els sabadellencs acusats de terrorisme en l'operació Judes

Alerta Solidària acusa el jutge de l'Audiència Nacional de retardar l’entrega de diligències secretes i tancar el sumari immediatament després

Manifestació dels CDR, en una imatge d'arxiu
Manifestació dels CDR, en una imatge d'arxiu | Jordi Pujolar / ACN
L.G.
21 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 16:46h
El jutjat central d’instrucció número 6 de l’Audiència Nacional ha conclòs la instrucció de l’operació Judes contra 13 CDR acusats de terrorisme, entre els quals hi ha els sabadellencs Jordi Ros, David Budria i Clara Borrero; la veïna de Sentmenat Queralt Casoliva; el de Cerdanyola Eduard Garzón i el de Santa Perpètua de Mogoda Ferran Jolis.

El magistrat Manuel García-Castellón ha tancat el sumari i així ho ha notificat a les defenses. En un comunicat, Alerta Solidària ha denunciat que des de gener del 2022 s’han succeït fins a 11 resolucions que ordenaven el jutge instructor a lliurar a les defenses el contingut de les diligències secretes, i no van tenir accés a elles fins fa dues setmanes. Ara els ha deixat sense marge de maniobra, diuen, tancant el sumari pocs dies després.

Alerta Solidària s’ha queixat que durant la instrucció s’han practicat les proves que convenien a les parts contràries i s’ha endarrerit al màxim l’aportació de les diligències secretes, deixant les defenses sense marge per sol·licitar proves a partir dels nous coneixements adquirits un cop el magistrat tanca la instrucció només dues setmanes després.