Ensurt per una al·lèrgia i un cuiner impostor: «Joc de Cartes» torna per trobar el millor xef jove del Vallès

El concurs presentat per Marc Ribas a TV3 estrena temporada amb xifres de rècord i un episodi molt polèmic

Els concursants i Marc Ribas, a Can Sidro
Els concursants i Marc Ribas, a Can Sidro | TV3
20 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 14:00h
Retorn triomfal del Joc de Cartes. El popular concurs de Marc Ribas va estrenar la nova temporada de tardor amb l'audència pels núvols. En la recerca del millor xef jove del Vallès Occidental, fins a 840.000 espectadors van posar TV3 en algun moment del programa. De mitjana, 473.000 persones van mirar el programa, un 23,5% de share, la millor quota de pantalla des de l'octubre del 2019.

L'episodi va ser sonat. El Sergi, del restaurant Can Sidro, va criticar durament tots els restaurants que van visitar. La seva actitud va molestar la resta de participants, que van acabar recriminant-li el comportament en una confrontació final especialment tensa.
L'ambient encara es va escalfar més quan els restauradors van veure l'estat de la seva cuina i, sobretot, com el Sergi no executava pràcticament res dins de la cuina. "Ens has enganyat i tu no ets cuiner", va advertir-lo Marc Ribas. "Soc el que s'encarrega de la cuina, però no soc el que cuina cada dia", va justificar-se el suposat xef.
Però l'error més greu d'aquest jove restaurador no va ser ni la brutície de la cuina ni el seu desconeixament de l'ofici; després de tres àpats junts, va servir un plat al Víctor que no podia menjar per la seva al·lèrgia a la vedella i la llet. L'ennuig del participant, que va haver de prendre antihistamínics d'urgència, va ser més que evident. Així ho reflecteix la seva nota al menjar de Can Sidro: un zero. Per la seva banda, el Sergi el va acusar d'exagerar: "Si et ve un atac no pots continuar gravant", va dir.

Finalment el guanyador va ser Àlex Ruano per la seva feina a Can Mauri, a Polinyà. A més, el seu garrinet va aconseguir el premi de plat estrella, la nova categoria que atorga mig punt extra al guanyador. Can Mauri es va imposar amb claredat, i encara ho hauria pogut fer amb més marge. Els mateixos competidors van admetre que van rebaixar-li les notes per "por" després de veure el seu alt nivell.