1 de 10
successos

Sis detinguts a Sabadell acusats d'introduir cocaïna amagada en material industrial

Intercepten més de 60 quilos d'una operativa que funcionava a banda i banda de l'oceà Atlàntic

La droga interceptada | Policia Nacional i Guàrdia Civil
per NacióSabadell, Sabadell, Catalunya | 19 d'octubre de 2022 a les 12:42 |
Una operació policial conjunta, entre la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, així com amb el Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, ha servit per detenir sis persones a Sabadell acusades d'introduir cocaïna a l'Estat amagada en material industrial i han comissat 66 quilos que anaven a ser introduïts.

No han estat les úniques arrestades, també n'hi ha hagut una a Barcelona i una altra a El Ejido, a Almeria. En aquestes dues ciutats, juntament amb Roquetes de Mar, també s'han fet escorcolls. El modus operandi de l'organització consistia en comprar la maquinària al Perú, on varies persones amb coneixements mecànics habilitaven compartiments ocults per amagar la droga i posteriorment enviar-la a Espanya per via marítima. A principis d'abril, els agents van detectar l'arribada al port d'Algesires d'un contenidor sospitós.

  La banda estava assentada als dos països i arran d'aquest enviament, els investigadors van comprovar que aquest portava quatre màquines de gran pes i, en inspeccionar-les de forma exhaustiva, van descobrir que havien estat modificades per la zona de la base i soldades novament amb una placa d'acer. Finalment, a mitjans de maig, van identificar un altre contenidor, que estava abandonat a València, i anava a bord d'un camió per dirigir-se cap a una finca abandonada de Sabadell.


El dispositiu muntat va sorprendre els membres de l'organització, ja que començaven el procés d'extracció de la droga. I es van detenir aquestes sis persones i es van interceptar 61 pastilles de cocaïna, que estaven en les plaques d'acer de la base de les màquines i tenien un pes aproximat de 66 quilograms.

 
Participació