1 de 10
educació

La Generalitat aprova destinar 12 milions d'euros per construir el Narcisa Freixas i ampliar el Virolet

Són dues de les 21 projeccions fetes pel Govern amb un pressupost de més de 98 milions d'euros

El centre educatiu d'infantil i primària | Ajuntament de Sabadell
per NacióSabadell, Sabadell, Catalunya | 19 d'octubre de 2022 a les 09:30 |
La Generalitat ha aprovat, aquest dimarts, en el marc del Programa d'encàrrecs d'actuacions (PEA), destinar 12 milions d'euros per ampliar l'Institut Escola Virolet -3.459.619 euros per a la segona fase, amb la suma de dues línies d'ESO- i construir l'Institut Narcisa Freixas i Cruells -8.369.178 euros-.

Al Narcisa Freixas hi haurà tres línies de secundària i dues de batxillerat. I és un dels quatre de nova construcció projectats pel Departament d'Educació a Catalunya. En total, el Govern farà 21 intervencions arreu del territori amb un pressupost de 98.389.936 euros. Amb aquest anunci, Educació confirma el que va prometre a principis de mes per tirar endavant la construcció del nou institut Narcisa Freixas i Cruells i activar l’edificació de la segona fase de l’Institut Escola Virolet de manera imminent.


El regidor d'Educació, Manuel Robles, ha aplaudit la inversió, perquè “hi ha famílies que fa molt temps que reclamen l'ampliació del Virolet i l'edifici del Narcisa Freixas” i ha posat èmfasi en què ha estat gràcies aquestes que han arribat els recursos i també a les direccions de les escoles, "que porten molt de temps treballant".Tanmateix, Robles ha demanat que compleixi el compromís: “Tant de bo aquesta vegada sigui la definitiva, però l'acord aprovat preveu obres entre el 2023 i 2029, el que no respon a les expectatives de les comunitats educatives de Sabadell perquè no s'estableix un calendari i no saben quan es faran aquestes obres”.


L'arribada d'aquests 12 milions d'euros era esperat, després que el portaveu i alcaldable d'ERC Sabadell, Gabriel Fernàndez, es reunís amb l'exconseller d'Educació, Josep González-Cambray, i assegurés l'arribada "imminent" d'aquests diners. Per això, Fernàndez ho ha qualificat d'una "victòria" i ha destacat que ha vingut motivat per “una llarga roda de contactes” entre el seu grup municipal i l’executiu de Cambray.
  “Ha costat molt: vam fer els primers contactes amb el departament després de la cessió a la Generalitat del terreny on s'ha d’ubicar el Narcisa, a principis de febrer” ha reblat el portaveu, que ha celebrat que “avui és un d'aquells dies que el que fas acabava valent la pena”. Ha recalcat la importància dels republicans locals, perquè amb la sortida de Junts de la plaça Sant Jaume és "l'únic pont real entre Sabadell i el Govern". 

 

Participació