Mobilització a Sabadell contra la sentència del Constitucional

Òmnium i Sabadell per la Independència reuneixen unes cinquanta persones a la plaça de Sant Roc en una conentració organitzada a darrera hora | Els convocants manifesten un suport especial a la sabadellenca Carme Forcadell

Montserrat Mateu i Francesc Baró llegint el manifest conjunt
Montserrat Mateu i Francesc Baró llegint el manifest conjunt | Albert Segura
Albert Segura
11 de novembre del 2015
Actualitzat el 12 de novembre a la 1:08h
 

Montserrat Mateu i Francesc Baró llegint el manifest conjunt. Foto: Albert Segura


Òmnium Sabadell i Sabadell per la Independència han organitzat un acte de rebuig a la decisió del Tribunal Constitucional de suspendre la declaració d'independència que el Parlament de Catalunya ha aprovat aquesta setmana. La cita ha reunit unes cinquanta persones, en una convoatòria feta a darrera hora.

"Prou d'amenaces i d'humiliacions", ha exclamat Montserrat Mateu, presidenta d'Òmnium Sabadell, en un parlament que ha fet colze a colze amb el coordinador de Sabadell per la Independència, Francesc Baró. El discurs ha estat marcat per l'oposició frontal a les polítiques dutes a terme des de Madrid contra el procés sobiranista, destacant la politització del sistema judicial espanyol.
 

Participants en l'acte. Foto: Albert Segura



"Exigim respecte per les nostres autoritats, per la nostra llengua i pels nostres síimbols", ha afegit Baró, ressaltant el suport cap a la presidenta del Parlament: "Una destacada defensa per a Carme Forcadell, a qui ja han començat a amenaçar fins i tot de dur-la a la presó".

Els dos col·lectius han coincidit en expressar que ja no reconeixen el Tribunal Constitucional, assegurant que només reconeixen el Parlament de Catalunya. Els organitzadors han emplaçat els assistents a sumar-se diumenge al punt del migdia al Parc de la Ciutadella a l'acte de suport als diputats del Parlament de Catalunya perquè tirin endavant el procés.
 

Lectura del manifest. Foto: Albert Segura