Llum verda a diverses obres per als pròxims mesos a Sabadell

Dos dels projectes són part de la transformació urbana a l'àmbit de la Gran Via, un a Fira Sabadell i un altre, al barri de Gràcia

Així serà la futura Gran Via de Sabadell
Així serà la futura Gran Via de Sabadell | Aj. Sabadell
Redacció
17 d'octubre del 2022
Sabadell posarà en marxa diverses obres a diferents punts de la ciutat en els pròxims mesos: la reforma de les cruïlles de Gran Via amb els carrers de Sant Pau-Buxeda i de Sol-Sardà, la de la reforma de la placeta entre els carrers de Calassanç Duran i Alguersuari i Pasqual, la urbanització i enjardinament de la part lateral de Fira Sabadell i la rehabilitació de la plaça del Treball.

Els projectes es troben en diverses fases, però tots han passat aquest matí per la Junta de Govern Local.

Aquest ens ha aprovat l'adjudicació del contracte per reformar les cruïlles de Gran Via, entre els carrers de Sant Pau i Buxeda, Sol i Sardà; una actuació inclosa en el programa de transformació urbana de l'àmbit de la Gran Via - Ripoll. Així, se suprimiran els passos soterrats de les cruïlles esmentades per donar més espai de seguretat a la ciutadania i millorar l'accessibilitat de la zona. Es tracta d'un projecte dissenyat amb criteris "de gènere, d'accessibilitat per als vianants, de pacificar el trànsit i de millorar tota la continuïtat dels vianants al voltant de la Gran Via", ha explicat el regidor Lluís Matas.


En el marc d'aquest àmbit de transformació urbana, la Junta també ha adjudicat les obres de reforma de la placeta entre els carrers Calassanç Duran, Alguersuari i Pasqual, a Sol i Padrís, una actuació que té l'objectiu de transformar la placeta en un nou espai de lleure. Els treballs afectaran una superfície de 1.500 metres quadrats i inclouen l'enjardinament de la zona i la instal·lació de mobiliari urbà, arbrat i jocs infantils.

Actualment, aquesta és una zona amb un elevat pas de vehicles, i presenta un major índex de contaminació atmosfèrica i acústica; així, es farà una actuació que servirà per pacificar el trànsit i, a més de solucionar el dèficit de zones d'estada per a la ciutadania, també es milloraran les condicions per poder desenvolupar activitats econòmiques al voltant de la nova plaça.

Aquest projecte rebrà finançament del Fons Europeu de Recuperació Next Generation de la Unió Europea.

Per altra banda, la Junta ha aprovat de manera inicial el projecte d'obres de reforma de la plaça del lateral de Fira Sabadell.

 

La xifra comença amb 1.192 Foto: Albert Hernàndez


L'objectiu d'aquesta actuació és urbanitzar i naturalitzar l'espai lliure, qualificat de zona verda, amb una intervenció que inclourà obres de millora paisatgística, plantació de nous arbres, nou mobiliari i espais d'ombra. Així, la nova zona verda comptarà amb ondulacions i elevació del terreny per aïllar la zona de passeig i d'estada del trànsit rodat, mentre que els nous arbres i arbustives permetran mitigar l'efecte illa de calor i generar zones d'ombra.

Finalment, s'ha aprovat l'expedient de contractació de la primera fase les obres de reforma de la plaça del Treball, amb un pressupost de 395.929,68 euros. L'actuació preveu substituir l'actual àrea de jocs per tres de noves, adaptades a diferents edats; es faran treballs de manteniment a la pista de petanca i s'instal·larà una nova font. La primera fase també inclourà el manteniment de l'arbrat actual i la millora e les condicions del sòl. 

La segona fase del projecte, que s'iniciarà un cop acabi la primera d'aquí a uns tres mesos, consistirà en construir un nou escenari, reformar les grades existents, i restaurar i ampliar els elements del mobiliari urbà com els bancs, les papereres i l'aparcament de bicicletes.