La gent gran gaudeix d'activitats que organitzen joves del Vapor Llonch

El projecte va assencar al Complex del Parc Central i s'ha estès al Complex Alexandra

Redacció
11 de novembre del 2015
Un grup de joves que participen en programes d’ocupació del Vapor Llonch dinamitzen activitats de lleure per a 179 persones grans de la ciutat. Es tracta d'un projecte pioner a Sabadell que va arrencar el passat més de juliol al Complex Parc Central, i que ha tingut molt bona acceptació de totes les parts. 

Aquesta tardor el projecte s’ha estès al Complex Alexandra, fet amb el qual es vol aconseguir un doble objectiu: promoure l’envelliment actiu de la gent gran i facilitar alhora que un grup de joves, nou en concret, tinguin una oportunitat laboral per posar en pràctica un conjunt d’aprenentatges facilitats des del Vapor Llonch. 

La proposta també promou un intercanvi generacional perquè gent gran i joves puguin compartir experiències i coneixements reforçant el compromís i la implicació dels joves envers la societat. 

Aquesta actuació s’emmarca en el programa municipal de la gent gran, que vol afavorir l’envelliment actiu i, al llarg de l’any i en diferents equipaments de la ciutat, ofereix un conjunt d’activitats d’àmbits diversos que van des de la informàtica, la comunicació i els idiomes, fins a propostes culturals passant per visites, activitat física, natura, capacitats cognitives o la salut.

En aquesta programació, amb unes 3.000 hores d’activitats anuals, hi participen unes 3.500 persones grans. Els tallers proposen activitats físiques suaus, tallers d’informàtica i noves tecnologies, sessions per activar la ment, manualitats, relaxació o musicoteràpia, entre altres, tal com s’especifica al web www.sabadell.cat/ca/gentgran.