1 de 10
ple municipal

Injecció de 2,4 milions d'euros a l'empresa municipal d'habitatge de Sabadell per fer lloguer social

El consistori estima que s'incrementi el parc públic un 34%

Una promoció d'habitatge assequible a Sabadell | Norma Vidal
per Aleix Pujadas Carreras, Sabadell, Catalunya | 4 d'octubre de 2022 a les 20:14 |
El ple de Sabadell, corresponent al mes d'octubre, i celebrat aquest dimarts, ha aprovat per unanimitat la injecció de 2,4 milions d'euros a l'empresa municipal d'habitatge, Vimusa (Habitatges Municipals de Sabadell SA), per construir pisos de lloguer social. D'aquesta manera, es pugui incrementar el parc públic de la ciutat. 

Aquests diners, tal com ha estimat el consistori, es traduirà en un increment d'un 34% de l'oferta pública de lloguer assequible, ja que les mensualitats estaran en una forquilla entre 350 i 550 euros, segons les característiques de cada pis. Això, cal sumar, tal com ha detallat l'alcaldessa, Marta Farrés, 1,2 milions d'euros, gràcies a l'acord entre l'Associació de Municipis de l'Arc Metropolità i el govern espanyol. 


Com sempre que l'habitatge es debat a la sala de plens, hi ha hagut discrepàncies entre socialistes i els integrants de l'equip de l'anterior mandat -ERC i Crida per Sabadell-. Republicans i cupaires han posat en valor el Pla local d'habitatge, presentat el novembre de 2018. El regidor d'Acció Social i Habitatge, Eloi Cortés, ha recordat que els projectes "els van deixar escrits, no planificats, que hi ha una diferència significativa". 

I ha seguit, "el 90% de parc públic s'ha en mandat socialista" i "durant el seu, zero pisos. Quan van entrar a Vimusa, hi havia 369 habitatges en projecte, entre Can Gambús i Torre-romeu, i ho van guardar en un calaix", ha recriminat. Tot i així, Farrés ha aplaudit la feina heredada: “Ens sentim orgullosos i reivindiquem la feina feta en evidenciar que el que es va planificar va tirant endavant”. La líder de la Crida, Nani Valero, ha reclamat l'aprovació definitiva per “anar més enllà perquè la situació ens ho demana”, explorant alternatives com la masoveria urbana, per exemple. 
Aquests 2,4 milions d'euros, i juntament amb altres fons propis de Vimusa i la participació de l'empresa mixta SBD Lloguer Social, el 2023 es preveu iniciar la primera de les dues promocions previstes a Can Gambús, amb 105 habitatges -l'altra és de 108-. A més, 80 a Can Llong i 16 a la Concòrdia. 
Participació