Les obres de les estacions de plaça d’Espanya i Creu Alta començaran en els propers dies

Els treballs s’han adjudicat amb un pressupost de 31,2 milions d’euros

Nació Sabadell
11 de novembre del 2015
Imatge virtual estació Eix Macià-Creu Alta
Imatge virtual estació Eix Macià-Creu Alta | Gencat
 
En els propers dies es donarà el tret de sortida a les obres de les estacions de la plaça d’Espanya i de l’Eix Macià - Creu Alta de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), després que s’hagin adjudicat els treballs per un import de 31,2 milions d’euros. L’objectiu és que la línia ampliada a la ciutat de Sabadell estigui llesta per entrar en funcionament al llarg de l’any que ve.
 
El perllongament dels FGC ha de permetre canviar el concepte de mobilitat interna dintre de la ciutat, amb una millor connectivitat de nord a sud, però també amb els municipis del voltant. “L’estació de l’Eix Macià - Creu Alta no només ha de suposar una millora de la connectivitat en transport públic per al barri de la Creu Alta, sinó que dóna lloc a un espai potencial de generació i atracció de nous desplaçaments que podran assentar noves dinàmiques a l’Eix Macià”, ha expressat el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant. Pel que fa a la posada en marxa de l’estació de la plaça d’Espanya comportarà la generació d’un espai en què confluiran FGC, Rodalies i diverses línies d’autobús, així com el taxi, les bicicletes o el vehicle privat.
 

Imatge virtual de l'estació Plaça Espanya Foto: Gencat


 
Les obres adjudicades corresponen a l’arquitectura i les instal·lacions de les estacions Eix Macià - Creu Alta i Plaça Espanya, la via i catenària entre Plaça Major i Plaça Espanya i les instal·lacions d’alimentació elèctrica, les comunicacions i les instal·lacions no ferroviàries de túnel. A més, als treballs de les estacions Eix Macià - Creu Alta i Plaça Espanya s’inclouen tasques com la construcció de divisòries i tancaments, paviments, revestiments, la instal·lació d’escales mecàniques i els ascensors, així com la implantació dels sistemes d’enllumenat, ventilació o sanejament, entre d’altres.
 
Les obres implicaran la instal·lació en la superfície dels elements auxiliars d’obra. En el cas de la Plaça Espanya, corresponen a la part pendent d’urbanitzar. A l’Eix Macià - Creu Alta afectaran part de l’espai que actualment s’utilitza d’aparcament en superfície.
 
La redacció del projecte constructiu l’ha realitzat Mora Sanvisens Arquitectes Associalts, Espanyola Societat Civil Professional & Pamias Servicios de Ingeniería, SA (UTE).