1 de 10
educació

Educació garanteix a ERC la construcció «imminent» de l'IES Narcisa Freixas i completar el Virolet

L'Ajuntament demana que es passi "de les paraules a la realitat"

Els barracons on encara estudien els alumnes de secundària del Virolet | Ajuntament de Sabadell
per Sergi Gonzàlez Reginaldo / NS, Sabadell, Catalunya | 4 d'octubre de 2022 a les 08:00 |
El Departament d'Educació ha garantit a ERC Sabadell la construcció "imminent" de l'IES Narcisa Freixas i Cruells i completar, amb la segona fase, l'Escola Virolet. Així ho ha traslladat el portaveu dels republicans sabadellencs, i alcaldable, Gabriel Fernàndez, després de reunir-se amb el titular d'aquest àmbit, Josep Gonzàlez-Cambray.

Fernàndez ha recalcat que "hem aconseguit el compromís inequívoc i prioritari del govern de Catalunya que el procés administratiu de la construcció de l'institut Narcisa Freixas i de la segona fase de l'institut-escola Virolet s'activarà immediatament". De fet, els terrenys de 4.017,90 metres quadrats, situats entre la carretera de Barcelona i els carrers dels Calders i de Martí l'Humà, ja són propietat de la Generalitat per aixecar el primer dels centres.


Mentre que l'altre, segueix esperant la licitació que ha de permetre l'accés dels estudiants e secundària -la segona fase-, després que aquest curs els alumnes de primària hagi estrenat noves aules, abandonant els barracons.  A més, Cambray ha anunciat la millora de l'FP, amb la pujada del nombre de places i la creació de nous cicles formatius.

Des de l'equip municipal s'ha aplaudit aquesta "imminència". El regidor d’Educació, Manuel Robles, ha demanat “que sigui definitiu i es vegi recollit al proper pressupost”. Robles ha considerat que és primordial “passar de paraules a la realitat” i ha remarcat que toca “fer costat a la comunitat educativa”. 

Participació